Algemene Voorwaarden

Tussen Dienstenchequebedrijf TO DO hierna genoemd 'het dienstenchequebedrijf' en de gebruiker van de website, zijnde huishoudhulp of klant, hierna genoemd 'de gebruiker' gelden volgende algemene voorwaarden voor het gebruiken van de website. Ook bevat deze algemene voorwaarden de inhoud van een overeenkomst, die getekend dient te worden indien de gebruiker klant wordt bij het dienstenchequebedrijf.

Artikel 1: Situering
Deze overeenkomst wordt gesloten in het kader van het aanwenden van dienstencheques als betaalmiddel door degebruiker in het kader van het leveren van thuishulp van huishoudelijke aarddoor het dienstenchequebedrijf. Voor de toepassing vanonderhavige overeenkomst wordt verstaan onder:
- Dienstenchequebedrijf: de onderneming of organisatie die erkend is om diensten aan te bieden aan particulieren in het kader van ‘thuishulp van huishoudelijke aard’.
- Gebruiker: de particulier die een beroep doet op het dienstenchequebedrijf.
- Werknemer: de persoon die een arbeidsovereenkomst-dienstencheques heeft gesloten met een erkend dienstenbedrijf.
- Thuishulp van huishoudelijke aard: diensten ten gunste van particulieren die bestaan uit activiteiten verricht in het huis van de particulier, namelijk schoonmaken van de woning met inbegrip van de ramen, wassen en strijken, kleine occasionele naaiwerken, bereiden van maaltijden en boodschappen voor dagelijks gebruik.

Artikel 2: Activiteiten
De gebruiker als normaal zorgvuldig persoon verbindt zich ertoe in geen geval de werknemer andere activiteiten dan thuishulp van huishoudelijke aard te doen verrichten.Volgende diensten zijn verboden om uit te voeren in het kader van dienstencheques:
- Kinderopvang
- Verzorging van personen
- Verzorging van dieren en onderhoud vanhun behuizing
- Tuinonderhoud
- Onderhoud van gemeenschappelijke traphallen alsook van beroepslokalen zoals fabrieksgebouwen, winkels, dokters-en tandartspraktijken, bureauruimtes (maw onderhoud van delen van de woning die behoren tot het gedeelte behorende aan de praktijkruimte van hetzij een vrijberoep of een zelfstandige activiteit)
- Buitenpoetswerk bij regen, sneeuw en koude weersomstandigheden of bij te hoge temperaturen.

Een gedetailleerd overzicht van de taken die uw huishoudhulp niet mag uitvoeren vind u terug in Bijlage onderaan deze pagina.

Indien het dienstenchequebedrijf schade lijdt wegens inbreuk op dit artikel, zal deze schade volledig verhaald worden op de gebruiker. De werknemers mogen geen bloedverwant of aanverwant in de tweede graad zijn van de gebruiker of van een lid van het gezin van de gebruiker, noch dezelfde verblijfplaats hebben als de gebruiker. De gebruiker verbindt zich ertoe om het dienstenchequebedrijf onmiddellijk op de hoogte te brengen van zodra één van voormelde situaties zich zou voordoen bij een voorgestelde kandidaat.

Artikel 3: Prestaties en werkuren
Het dienstenchequebedrijf biedt de volgende diensten aan in het huis van de gebruiker:
- Schoonmaken van de woning (inclusieframen)
- Wassen en strijken
- Kleine occasionele naaiwerken
- Bereiden van maaltijden
- Boodschappen voor dagelijks gebruik

Artikel 4: Ter beschikking stellen van materiaal
De gebruiker stelt de materialen ter beschikking die voor de uitoefening van de thuishulp van huishoudelijke aard in het huis van de gebruiker noodzakelijk zijn. De gebruiker waarborgt als een normaal en zorgvuldig persoon de goede staat en werking van de door hem ter beschikking gestelde hulpmiddelen en materialen en overloopt samen met de werknemer, vooraleer deze zijn activiteiten begint, de eventuele gevaren ervan. De ter beschikking gestelde materialen moeten in veilige en goede staat verkeren. De gebruiker kan de werknemer niet verplichten om oplosmiddelen of niet geëtiketteerde producten te gebruiken. Het dienstenchequebedrijf staat in voor het ter beschikking stellen van de eventueel nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, in toepassing van de wet van 4 augustus 1996 betreffend het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk en zijn uitvoeringsbesluiten.

Artikel 5: Betalingen
De gebruiker betaalt voor de thuishulp van huishoudelijke aard één dienstencheque per gepresteerd uur. De gebruiker heeft de keuze om te betalen met elektronische of papieren dienstencheques. De gebruiker is verantwoordelijk voor het tijdig aankopen van dienstencheques. Het dienstenchequebedrijf behoudt zich het recht voor om bij een betalingsachterstand van 4 weken de thuishulp van huishoudelijke aard tijdelijk op te schorten. Een dienstencheque kan enkel gebruikt worden voor het vergoeden van gepresteerde arbeidstijd. Alle anderkosten (vervoer, …) kunnen niet met een dienstencheque betaald worden. De papieren dienstencheques worden onmiddellijk na uitvoering van de diensten aan de werknemer meegegeven. De aftekenlijst dient als bewijs van afgifte van de dienstencheques. Alle papieren dienstencheques van de voorbije maand moeten uiterlijk de 5de van de volgende maand in het bezit zijn van Dienstenchequebedrijf TO DO of in het bezit zijn van de werknemer van Dienstenchequebedrijf TO DO. De elektronische dienstencheques dienen binnen de 14 dagen na ingave van de prestaties in het bezit te zijn van Dienstenchequebedrijf TO DO. Bij eventuele problemen bij het bestellen van dienstencheques, gelieve u te wenden tot de diensten van Sodexo (tel. 02/401.31.30) en het aan het kantoor van TO DO te melden. Dit geldt ook voor de portefeuille van de elektronische dienstencheques.Indien de gebruiker hieraan niet voldoet en evenmin ingaat op de aanmaning van het dienstenchequebedrijf, zal het dienstenchequebedrijf de volledige kostprijs van de niet-betaalde arbeidsuren aan de gebruiker factureren. Dit bedrag stemt overeen met 25,93€ per uur(stand op 01/08/2022) en is gekoppeld aan de evolutie van de lonen in paritaircomité 322.01. In geval van niet-betaling heeft het dienstenchequebedrijf het recht de overeenkomst onmiddellijk op te schorten, onverminderd het recht om de ontbinding van de overeenkomst en een vergoeding voor de geleden schade te vorderen.

Artikel 6: Administratiekosten
De gebruiker is verplicht jaarlijks een bedrag van 25€ te betalen aan het dienstenchequebedrijf voor administratiekosten. Het dienstenchequebedrijf kan te allen tijde beslissen om dit bedrag te verhogen. De gebruiker wordt hiervan minstens 2 maanden op voorhand van ingelicht. Indien de gebruiker in gebreke blijft om deze bijdrage te betalen, zal de dienstverlening worden stopgezet.

Artikel 7: Algemene afspraken
Het is de werknemer van het dienstenchequebedrijf niet toegelaten om te bellen tijdens de werkuren, tenzij noodzakelijk voor de dienst. Hiervoor mag in geen geval gebruik gemaakt worden van het telefoontoestel van de gebruiker. In uitzonderlijke gevallen kan de werknemer de toestemming krijgen om te bellen. De werknemer van het dienstenchequebedrijf bewaart de sleutel van de gebruiker enkel indien de gebruiker hiervoor de schriftelijke toestemming heeft gegeven en het dienstenchequebedrijf werd verwittigd. Bij het beëindigen van de tewerkstelling van de werknemer bij de gebruiker, wordt een ontvangstbewijs van teruggave van de sleutel ondertekend door de gebruiker. De werknemer mag niet roken in de woning van de gebruiker. De werknemer van het dienstenchequebedrijf mag geen geschenken of giften aanvaarden. De gebruiker verbindt zich er dan ook toe om geen giften of geschenken aan te bieden aan de werknemer. De werknemer staat onder het hiërarchisch gezag van het dienstenchequebedrijf. Bij eventuele problemen of klachten dient de gebruiker het dienstenchequebedrijf hiervan in kennis te stellen opdat deze de klacht kan onderzoeken.

Artikel 8: Afwezigheid van de werknemer
Het dienstenchequebedrijf streeft naar een kwalitatieve dienstverlening door competente medewerkers volgens het afgesproken uurschema. Het dienstenchequebedrijf zal de gebruiker op voorhand en ten minste 14 dagen op de hoogte brengen van voorziene afwezigheden van de werknemer (vb. vakantie, vervangende feestdagen, …).  Bij onvoorziene afwezigheden (vb.ziekte, verlof wegens overmacht of klein verlet) zal de gebruiker zo snel mogelijk verwittigd worden door de werknemer. Het dienstenchequebedrijf zal alles in het werk stellen om te voorzien in vervanging, maar deze vervanging kan niet worden gegarandeerd. Bij vervanging kunnen er zich wijzigingen voordoen in het werkschema (werkuren en/of datum). Indien de gebruiker niet op voorhand op de hoogte werd gebracht van de afwezigheid van de werknemer door ofwel de werknemer zelf, ofwel door het dienstenchequebedrijf, vragen wij dat de gebruiker het dienstenchequebedrijf onmiddellijk verwittigt na het vaststellen van de onwettige afwezigheid van de werknemer.

Artikel 9: Afwezigheid van de gebruiker
De gebruiker heeft de mogelijkheid om maximaal 4 weken af te zien van de diensten van het dienstenchequebedrijf omwille van vakantieperiodes of andere afwezigheden van de gebruiker. Voorzienbare afwezigheden en vakantieperiodes moeten minimaal 3 weken op voorhand aan het dienstenchequebedrijf worden meegedeeld via mail of schriftelijk, middels een correct ingevuld document. Bij niet naleving van voormelde bepaling kan het dienstenchequebedrijf een vergoeding aanrekenen aan de gebruiker die gelijk is aan de volledige kostprijs van de niet-gepresteerde arbeidsuren. Deze vergoeding mag niet bestaan uit dienstencheques. Indien de gebruiker meerdere weken na elkaar geen thuishulp van huishoudelijke aard wenst, verwittigt hij het dienstenchequebedrijf ten minste 4 weken op voorhand. Onverwachte bijsturingen van het werkschema dienen ten minste 1 dag vooraf gemeld te worden aan het dienstenchequebedrijf. Indien de werknemer de voorziene taken niet kan uitvoeren ingevolge de nalatigheid van de gebruiker, kan het dienstenchequebedrijf een vergoeding aanrekenen aan de gebruiker die gelijk is aan de volledige kostprijs van de niet-gepresteerde arbeidsuren. Deze vergoeding mag niet bestaan uit dienstencheques.

Artikel 10: Hygiëne & veiligheid op de werkplek
De gebruiker verbindt zich ertoe de werknemer in geen geval gevaarlijke, ongezonde of onaangepaste taken te doen uitvoeren zoals buitenpoetswerk bij regen, sneeuw en koude weersomstandigheden of bij te hoge temperaturen. De gebruiker verbindt zich ertoe om de werknemer in hygiënische omstandigheden te laten werken. Bij herhaaldelijke onhygiënische situaties kan de dienstverlening worden stopgezet. De gebruiker gaat ermee akkoord dat het dienstenchequebedrijf voor aanvang van de tewerkstelling, tijdens de tewerkstelling of bij eventuele klachten, een globale controle doet naar de hygiënische werkomstandigheden. De gebruiker verbindt zich ertoe om de werknemer gebruik te laten maken van zijn sanitaire installaties (o.a.toilet, lavabo, …). De gebruiker geeft op vraag vande erkende onderneming de inlichtingen die noodzakelijk zijn voor het vrijwaren van een gezonde en hygiënische werkomgeving voor de werknemer. Deze inlichtingen kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op de al dan niet aanwezigheid van huisdieren in de woning, enz. De gebruiker maakt met de werknemer duidelijke afspraken over rookgedrag en vermijdt dat de werknemer gehinderd wordt door tabaksrook. Bij het optreden van zeer besmettelijke ziektes met besmettingsgevaar voor de werknemer (o.a. griep,geelzucht, klierkoorts, rode hond, windpokken, hersenvliesontsteking, Covid19,…) is de gebruiker ertoe gehouden om onmiddellijk het dienstenchequebedrijf te verwittigen. De gebruiker dient het dienstenchequebedrijf onmiddellijk op de hoogte te brengen van ongevallen waarvan de werknemer het slachtoffer is tijdens de uitvoering van zijn activiteiten. De gebruiker verbindt zich ertoe ervoor te zorgen dat er steeds een verbanddoos aanwezig is voor de werknemer enzal voor aanvang van de tewerkstelling de locatie van de verbanddoos doorgeven aan de werknemer. De gebruiker verbindt zich ertoe de werknemer steeds in veilige omstandigheden te werk te stellen. Onveilige situaties kunnen door de werknemer aan het dienstenchequebedrijf worden gemeld(vb. loszittend stopcontact, stekker waarvan de bedrading bloot is, …). Bij aanhoudende veiligheidsproblemen kan de thuishulp van huishoudelijke aard worden stopgezet. De gebruiker is ertoe gehouden om als een normaal en zorgvuldig persoon te zorgen dat het werk wordt verricht in behoorlijke omstandigheden met betrekking tot de veiligheid en de gezondheid van de werknemer. In geval van onmiddellijk gevaar mag de werknemer de arbeidsplaats verlaten.

Artikel 11: Psychosociale risico’s
De gebruiker verklaart zich te zullen onthouden van iedere daad van geweld, pesterijen of ongewenst seksueel gedrag op het werk.De gebruiker is er als normaal en zorgvuldig persoon toe gehouden om ervoor te zorgen dat de opgelegde taken geen zodanige werkdruk veroorzaken dat dit nadelige gevolgen kan hebben voor de veiligheid en gezondheid van de werknemer.

Artikel 12: Non-discriminatie
Het dienstenchequebedrijf biedt de gebruiker een kwaliteitsdienstverlening aan, die het respect voor de menswaardigheid, de persoonlijke levenssfeer, de ideologische, filosofische of godsdienstige overtuigingen, de informatie aan en de inspraak van de gebruiker waarborgt, en die rekening houdt met de sociale leefsituatie van de gebruiker. Het dienstenchequebedrijf maakt geen onderscheid op grond van geslacht, etnische afkomst, handicap, seksuele geaardheid, filosofische of godsdienstige overtuiging en leeftijd bij het aanbieden en het toegankelijk stellen van de dienstverlening aan de gebruiker. De gebruiker mag ten opzichte van de werknemer geen onderscheid maken op grond van geslacht, etnische afkomst,handicap, seksuele geaardheid, filosofische of godsdienstige overtuiging en leeftijd. Bij niet-naleving van deze bepaling wordt de thuishulp stopgezet.

Artikel 13: Verlies en diefstal
De gebruiker dienst steeds de nodige voorzichtigheid in acht te nemen wat betreft geld en waardevolle zaken. Bij vermoeden van diefstal door de werknemer dient de gebruiker steeds het dienstenchequebedrijf onmiddellijk te verwittigen. Bij diefstal moet de gebruiker onmiddellijk aangifte doen bij de politiediensten om een proces-verbaal te laten opstellen. Bij klachten kan de gebruiker steeds contact opnemen met het dienstenchequebedrijf zodat deze de klacht kan onderzoeken.

Artikel 14: Verzekeringen
Het dienstenchequebedrijf staat,in het kader van de ongevallenverzekering, in voor de wettelijk verschuldigde vergoedingen in geval een werknemer van het dienstenchequebedrijf het slachtoffer zou zijn van een arbeidsongeval of van een ongeval van of naar hetwerk. Het dienstenchequebedrijf is verzekerd voor materiële schade toegebracht aan de gebruiker door een fout of nalatigheid van de werknemer. De gebruiker dient het dienstenchequebedrijf onmiddellijk op de hoogte te brengen van schadegevallen. Het dienstenchequebedrijf is niet aansprakelijk voor materiële schade die niet het gevolg is van een fout of nalatigheid van de werknemer. Bij vergoeding van een schadegeval houdt de verzekeringsmaatschappij rekening met de slijtagekosten. Er is geen tussenkomst voor het bedrag van de vrijstelling van de polis burgerlijke aansprakelijkheid onderschreven door het dienstenchequebedrijf. De franchise en verzekeringspolis kunnen te allen tijde worden opgevraagd bij ons kantoor.

Artikel 15: Duur van de overeenkomst
De overeenkomst wordt gesloten voor onbepaalde duur en gaat in op datum van ondertekening. De overeenkomst is, ongeacht de duurtijd, steeds door beide partijen opzegbaar. Zowel de gebruiker als het dienstenchequebedrijf kunnen met een aangetekend schrijven of een mail, en met het in acht nemen van een minimale opzegtermijn van 3 weken (met ingang van de postdatum of datum van de mail), de overeenkomst opzeggen. Indien de gebruikerde overeenkomst wenst te beëindigen via e-mail, dient deze mail met leesbevestiging verstuurd teworden naar
info@dienstenchequebedrijf-todo.be.  Wanneer één van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt, kan naargelang het geval, de overeenkomst geschorst of ontbonden worden. In volgende gevallen wordt deze overeenkomst van rechtswege ontbonden:
- Indien de erkenning van het dienstenchequebedrijf in het kader van de dienstencheques wordt geschorst ofingetrokken.
- Wanneer er geen dienstencheques meer worden uitgegeven en de gebruiker er geen meer bezit. 
Voor nieuwe werknemers wordt er een proefperiode van 3 weken gehandhaafd. Indien de gebruiker niet tevreden is van de prestaties van de nieuwe werknemer, kan de gebruiker, na verwittiging van het kantoor, de samenwerking met betreffende werknemer onmiddellijk stopzetten. In geval van een onrechtmatige beëindiging van de overeenkomst zal een schadevergoeding verschuldigd zijn. Deze bedraagt het aantal voorziene werkuren tijdens de 4 volgende weken aan het tarief van de actuele inruilwaarde van een dienstencheque.

Artikel 16: Betwistingen – Bevoegde rechtbanken
Deze overeenkomst wordt beheerst door het Belgische recht. Betwistingen die betrekking hebben op de uitlegging,de uitvoering of de beëindiging van deze overeenkomst worden behandeld door de rechtbank van eerste aanleg die bevoegd is voor de maatschappelijke zetel van het dienstenchequebedrijf.

Artikel 17: Privacy    
In het kader van onderhavige gebruikersovereenkomst en met het oog op een correcte uitvoering van dedienstverlening aangeboden door de dienstverlener kunnen persoonsgegevens va nde gebruiker worden opgevraagd, opgeslagen en verder verwerkt zoals o.a.(voor)naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, faxnummer, taal, klantnummer van het uitgiftebedrijf, bankrekeningnummer, geslacht, klantnummer, afspraken rond domiciliëring en werking met papieren dan wel elektronische dienstencheques. De contactgegevens kunnen gebruikt worden om de gebruiker te informeren over de (potentiële) tewerkstelling van de huishoudhulp en in het bezit te stellen van documenten.
Op basis van toestemming kan het Gsm-nummer (voor het verzenden van SMS-en) en het e-mailadres van de gebruiker ook gebruikt worden om de gebruiker te informeren en in het bezit te stellen van documenten gerelateerd aan de samenwerking met het dienstenchequebedrijf enerzijds en over de tewerkstelling van de dienstencheques-werknemer bij de gebruiker anderzijds.
Bij het gebruiken van onze diensten gaat u akkoord dat het ter beschikking gestelde gsm-nummer en e-mail gebruikt worden in de samenwerking tussen het dienstenbedrijf en de gebruiker.

Verder zal er ook bijkomende informatie worden verzameld waaronder: de locatie (huis/appartement) en de bereikbaarheid ervan (vb. openbaar vervoer in de directe omgeving), de taal (omde communicatie te faciliteren), de aanwezigheid van huisdieren, de aanwezigheid van camera’s, informatie m.b.t. de periode van tewerkstelling (vb.wekelijks / 2-wekelijks, voorkeursdag), de aanwezigheid van de gebruiker tijdens de tewerkstelling en het eventueel ter beschikking stellen van de sleutel aan de dienstencheques-werknemer en de uit te voeren taken door de dienstencheques-werknemer.

De gegevens worden opgeslagen in een beveiligde omgeving op servers binnen de EER of Zwitserland en zullen worden gebruikt in functie vanonder andere, niet limitatief: matching, het afsluiten van de overeenkomst tot het verstrekken van thuishulp van huishoudelijke aard, het tewerkstellen van de dienstencheques-werknemer, een correcte communicatie mogelijk te maken (over de tewerkstelling bij de gebruiker), het opstellen van de werkplanning, het prestatieformulier/afwijkingsdocument dat betrekking heeft op de arbeidsovereenkomst dienstencheques en haar bijlage op te maken evenals te verifiëren, betalingen door de gebruiker te verwerken, dienstencheques te verwerken en berekening van het loon van de dienstencheques-werknemer door te voeren, de samenwerking op te volgen en in rapportage te voorzien. De verwerkingen zijn gebaseerd op wettelijke verplichtingen, contract,gerechtvaardigd belang en waar voorafgaandelijk gevraagde goedkeuring: op basis van toestemming.

De beveiligde omgeving is eigendom van de dienstverlener en is slechts toegankelijk mits kennis van de beveiligingsprocedure door o.a. de bevoegde medewerkers van de dienstverlener evenals de medewerkers van Prato NV die instaan voor het onderhoud van de software alsook, na verzoek van de dienstverlener, het bieden van technische en juridische ondersteuning aan de dienstverlener. Toegang kan ook bij technische problemen worden genomen door het hostingbedrijf en/of door de loonadministratiedienst met het oog op o.a. een correcte berekening en uitbetaling van het loon aan de dienstencheques-werknemer.

De verzamelde gegevens en documenten zullen worden bewaard conform de daartoe voorziene wettelijk opgelegde bepalingen. Bij gebreke aan dergelijke wettelijke bewaartermijnen bedraagt de retentieperiode 5 jaar. De dienstverlener behoudt zich het recht de gegevens langer dan de retentieperiode te bewaren en te verwerken bij de afhandeling van een tussen partijen gerezen geschil dan wel voor de duur noodzakelijk om tegemoet te komen aan de afhandeling van verzoeken van gerechtelijke autoriteiten. Om te kunnen voldoen aan haar verplichtingen als dienstverlener zoals weergegeven in onderhavige gebruikersovereenkomst, haar overige (wettelijke) verplichtingen of op grond van een verwerkingsaanvraag door de gebruiker zelf kunnen persoonsgegevens worden doorgegeven aan derden (personen/organisaties) o.a.:loonadministratiedienst, diensten i.h.k.v. (para)fiscale verplichtingen,verzekeringsmaatschappij in geval van schade of arbeidsongevallen, gerechtsdeurwaarder en/of op verzoek van gerechtelijke autoriteiten of politiediensten. De dienstverlener kan ook gegevens van derden ontvangen. De verzamelde persoonsgegevens zullen door de dienstverlener evenwel niet worden doorgegeve naan derden in het kader van direct marketing, tenzij na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker. Het dienstenchequebedrijf wenst te benadrukken dat bedrijven/kantorendie behoren tot haar ondernemingsgroep niet beschouwd worden als derden in zoverre zij de gegevens verwerken in opdracht van het dienstenchequebedrijf. De onderneming kan de gegevens na anonimisering ook aanwenden in statistieken en studies in functie tot onze dienstverlening.

Overeenkomstig de bepalingen voorzien in de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens enerzijds en anderzijdsde Algemene Verordening Gegevensbescherming van 26 april 2016 (AVG/GDPR, EU2016/679) kan de gebruiker zijn/haar persoonlijke gegevens in kijken, ze laten verbeteren, overdragen, beperken, zich tegen de verwerking verzetten of ze laten verwijderen. De gebruiker stuurt hiertoe een brief met een kopie van zijn/haar identiteitskaart naar het adres van de maatschappelijke zetel of stuurt een e-mail met dezelfde gegevens naar info@dienstenchequebedrijf-todo.be. Indien het antwoord geen voldoening zou verschaffen en degebruiker meent dat zijn/haar rechten i.h.k.v. de verwerking van depersoonsgegevens zijn geschonden kan deze zich wenden tot de toezichthoudendeautoriteit: Gegevensbeschermingsautoriteit. (zie voor actuele contactgegevens www.gegevensbeschermingsautoriteit.be)  De dienstverlener verzoekt ook de gebruiker om de privacy van de dienstencheques-werknemer te respecteren en daarbij op een respectvolle wijze om te gaan met de persoonsgegevens en persoonlijke informatie verkregen over de dienstencheques-werknemer in het kader van de gebruikersovereenkomst en de tewerkstelling. 

Gelet op CAO nr. 68 en de camerawet en met het oog op het recht van werknemers op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer, is de gebruiker er toe gehouden het dienstenbedrijf op voorhand te informeren m.b.t. de aanwezigheid van camera’s binnen of buiten de woonplaats. Verborgen camera’s in de woning van de gebruiker zijn in ieder geval strikt verboden.
Bijlage
www.pureenutrition.com